Proeverijen

Bitburger Bier rondleiding

Bitburger Bier

Bitburger is één van de grootste biermerken van Duitsland. Bij de rondleiding door de brouwerij kunt u zien, horen, voelen, ruiken en proeven wat het Bitburger bier zo bijzonder maakt. U kunt zich aanmelden via de website. De rondleiding duurt een uur en wordt het hele jaar gehouden. Er zijn ook non-alcoholische dranken te proeven.

Wijnfeesten langs de hele Moezel

Wijnfeesten

De Moezelstreek kent heel wat wijnfeesten. Zelfs het kleinste dorpje heeft er wel één. Voor de liefhebber van de Moezelwijn is dit dè kans om ter plekke de unieke sfeer te ontdekken. Naast de vele wijnpresentaties en proeverijen is dit het uitgelezen ogenblik om de wijnboeren te leren kennen. Vanaf half juli tot begin oktober barst het van de wijnfeesten in deze regio.

Het maakproces van Gerolsteiner mineraalwater

Gerolsteiner mineraalwater

Hoe onstaat nu eigenlijk mineraalwater? Uit welke diepte wordt het water gehaald? Hoeveel flessen worden er per dag gevuld bij Gerolsteiner? Deze en meerdere vragen worden beantwoord tijdens een kostenloze rondleiding in de wereld van Gerolsteiner mineraalwaters. Het hele jaar door worden de rondleidingen gehouden. Bij grote groepen, graag vooraanmelding.

schnapps en likeur proeven

Eifeler Obstbrennerei

Bij de Obstbrennerei Klasen is het mogelijk om likeur en brandewijn te proeven en te zien hoe het gemaakt wordt. U kunt daarbij ook nog kiezen voor "Eifeler Pausenteller" met brood, worsten en kazen. U kunt hen bellen voor het maken van een afspraak.

Wijnproeven in Traben Trarbach, Ürzig, Cochem

Wijnproeverijen en Winzervesper

Op de rondom Traben-Trarbach gelegen steile wijnbergen groeien kostbare druiven op leistenen bodem. Laat u door de wijnboeren uitnodigen voor een vakkundige, gezellige wijnproeverij. Bij voorkeur ook met een bijpassende maaltijd, en ontdek en passant uw lievelingswijn. Als u als groep aan een wijnproeverij wilt deelnemen met een bijpassend streekgerecht (een 'Winzervesper'), maak dan een keuze uit een van de vele mogelijkheden op de website. In alle streken langs de Moezel is gelegenheid voor een wijnproeverij.